Στην Ελλάδα, τα clubs μεγαθήρια, που απευθύνονται στη μάζα και χωρούν πολλές εκατοντάδες, ορισμένα χιλιάδες, άτομα, έχουν αρχίσει να μειώνονται εδώ και αρκετά χρόνια, δεν πρόκειται για ένα νέο φαινόμενο. Πρέπει να σημειωθεί ότι δεν πρόκειται για ένα αποκλειστικά ελληνικό φαινόμενο, αλλά για μια παγκόσμια τάση. Αυτού του είδους τα club ήταν πάντα mainstream, απευθύνονταν δηλαδή σε όλους όσους ήθελαν να βγουν για να διασκεδάσουν και ως εκ τούτου δεν μπορούσαν να εξειδικευτούν στις μουσικές ή στιλιστικές τους επιλογές. Τέτοια club υπάρχουν ακόμη στην Ελλάδα αλλά είναι πλέον πολύ λιγότερα.

Η οικονομική κρίση και οι πολιτικές λιτότητας σαφώς και έχουν επηρεάσει τα club στην Ελλάδα, όπως και στο εξωτερικό, και έχουν διαμορφώσει έναν διαφορετικό τρόπο λειτουργίας, χωρίς υπερβολές, καθώς οι εισπράξεις είναι πολύ μικρότερες από το παρελθόν. Οι clubbers δεν μπορούν πλέον να ξοδεύουν ασύστολα όπως στο πρόσφατο παρελθόν και οι περισσότεροι πίνουν ένα με δύο ποτά όλο το βράδυ. Βέβαια υπάρχουν πάντα εξαιρέσεις, άτομα με μεγαλύτερη αγοραστική δύναμη και νυχτερινά μαγαζιά όπου ακόμη γίνονται υπερβολές. Το σημαντικό είναι ότι η διάθεση του κόσμου για διασκέδαση, ψυχαγωγία, έξοδο από σπίτι και συναναστροφή με άλλους ανθρώπους με ανάλογες πολιτιστικές επιλογές δεν δείχνει να φθίνει.

Με βάση τα ανωτέρω, το ελληνικό clubbing διανύει μια πολύ ενδιαφέρουσα εποχή. Οι μουσικές επιλογές είναι εξαιρετικές και απευθύνονται πλέον σε ένα εξειδικευμένο κοινό, που ξέρει να εκτιμήσει το αυθεντικό και τους dj με αληθινό feeling. Πρέπει να σημειωθεί εδώ ότι εκτός από τις μετακλήσεις μεγάλων ονομάτων της διεθνούς dance σκηνής, και οι Έλληνες djs είναι όχι μόνο περισσότεροι τώρα από ότι στο παρελθόν, αλλά και πιο καλλιεργημένοι μουσικά και πιο εξειδικευμένοι.

Κάτι αξιοσημείωτο είναι ότι δεν υπάρχει αυτή την στιγμή ένα αμιγώς dance club αυτή την στιγμή στην Αθήνα, παρά μόνο μικρότεροι χώροι. Τα μεγάλα νυκτερινά κέντρα πλέον επιλέγουν ένα μεικτό πρόγραμμα, όπου διεθνείς επιτυχίες εναλλάσσονται με ελληνικά τραγούδια και πολλές φορές με hit της Μέσης Ανατολής.