Όταν σκέφτεσαι την Αθήνα, το πρώτο πράγμα που σου έρχεται στο μυαλό είναι οι αρχαιότητές της, δείγμα ενός λαμπρού παρελθόντος και μιας μακραίωνης ιστορίας, και όχι τα μπαρ, τα clubs και τα κοκτέιλ, που προσφέρει η πρωτεύουσα της Ελλάδας.

Και όμως, οι Έλληνες παραμένουν πρωταθλητές στην διασκέδαση, παρά την οικονομική κρίση και την πολιτική λιτότητας, και τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη κουλτούρα σε ότι αφορά τα κοκτέιλ. Κοκτέιλ μπαρ ανοίγουν το ένα μετά το άλλο και οι mixologists διαγωνίζονται άτυπα για την πιο καινούρια και πρωτότυπη γεύση και την πιο κομψή διακόσμηση.

Η Αθήνα μεγαλώνει ταχύτατα και πολλά νέα κοκτέιλ μπαρ βρίσκονται σε κάποιο προάστιο, μακριά από το κέντρο και τις τουριστικές διαδρομές. Όμως, τα περισσότερα βρίσκονται στο κέντρο της πόλης, σε μικρή απόσταση από τα κυριότερα αξιοθέατα, και ο επισκέπτης μπορεί να συνδυάσει μια επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης με ένα μοχίτο ή ένα Singapore Sling.

Ελάτε να ανακαλύψουμε μαζί ορισμένα από τα γνωστότερα και δημοφιλέστερα κοκτέιλ μπαρ της πρωτεύουσας, που μένουν ανοικτά μέχρι αργά και μετά τα μεσάνυκτα μετατρέπονται σε clubs.

Baba au Rum

Περιλαμβάνεται στην λίστα με τα 50 Καλύτερα Μπαρ στον Κόσμο και έχει μια από τις πλουσιότερες συλλογές παλαιωμένων ρουμιών στον πλανήτη, από την Κούβα, την Τζαμάικα, τα Μπαρμπέιντος, το Τρίνιδαδ και Τομπάγκο, τη Βενεζουέλα, κτλ.

Noel

Όπως είναι προφανές από την ονομασία του, η διακόσμηση εστιάζει στα Χριστούγεννα, χωρίς να γίνεται όμως kitsch. Για κάποιον παράξενο λόγο υπάρχει και ένα βιβλιοπωλείο μέσα στο μπαρ, σε περίπτωση που θέλετε να συνοδεύσετε το κοκτέιλ σας με λίγη ανάγνωση.

Drunk Sinatra

Ένα ιδιαίτερο μπαρ – club με μια ρετρό αίσθηση στην διακόσμηση, που αναφέρεται στην δεκαετία του ’60 και στα κατορθώματα του Φρανκ Σινάτρα και της παρέας του.

Kolokotroni 9

Αυτό το μικροσκοπικό μπαρ στο κέντρο της Αθήνας μπορεί εύκολα να περάσει απαρατήρητο, καθώς είναι λιγότερο επιβλητικό από άλλα σε ότι αφορά την διακόσμηση. Όμως είναι πάντα γεμάτο λόγω της ιδιαιτερότητας των κοκτέιλ που δημιουργούν οι mixologists του.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *