Η νυχτερινή ζωή στην Ελλάδα δεν είναι έντονη μόνο δυο μέρες την εβδομάδα, την Παρασκευή και το Σάββατο, όπως σε άλλα μέρη της Ευρώπης. Εδώ δεν ισχύουν τα ωράρια και οι κάθε είδους περιορισμοί, που ισχύουν σε άλλες χώρες της Ευρώπης και του Δυτικού κόσμου. Οι Έλληνες, αλλά και οι ξένοι επισκέπτες που ακολουθούν «ελληνικό» πρόγραμμα, ιδίως την περίοδο από την άνοιξη ως το φθινόπωρο, αρχίζουν συνήθως την νυκτερινή τους έξοδο λίγο μετά τις έντεκα. Η διασκέδαση ωστόσο κρατά μέχρι νωρίς το επόμενο πρωί ή ακόμη και αφού ο ήλιος ανεβεί στον ορίζοντα. Φυσικά υπάρχουν μπαρ, bar-restaurants, κτλ, που ανοίγουν τις πόρτες τους από το απόγευμα ή νωρίς το βράδυ. Όμως και πάλι η πλειοψηφία των θαμώνων προσέρχεται μετά τις έντεκα το βράδυ.

Υπάρχουν προτάσεις διασκέδασης για όλα τα γούστα στην ελληνική νυχτερινή ζωή. Αυτές οι προτάσεις εμπλουτίζονται και ανανεώνονται διαρκώς, σύμφωνα με τις κύριες τάσεις του εξωτερικού, αλλά και με πρωτότυπες ελληνικές ιδέες. Με ελληνικά ακούσματα ή ξένες επιτυχίες, η ελληνική νύχτα είναι ατελείωτη και έντονη. Δεν υπάρχουν περιορισμοί, καθώς μπορείτε να βάλετε μια απλή βερμούδα και ένα t-shirt ή το καλό σας πουκάμισο, σανδάλια ή δεκαεξάποντες γόβες,. Αρκεί να έχετε καλή διάθεση και να αφεθείτε στο ξέφρενο clubbing!

Με αυτά τα δεδομένα, η Ελλάδα αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλους εκείνους που θέλουν να ζήσουν έντονες νύχτες, αφήνοντας πίσω τους το άγχος και κάθε λογής προβλήματα. Ακόμη και σε καιρό κρίσης και οικονομικής λιτότητας, οι Έλληνες θα βρουν τρόπο να διασκεδάσουν με διονυσιακό τρόπο, ως σύγχρονοι Ζορμπάδες.

Εκτός από τις μεγάλες πόλεις, Αθήνα, Πειραιά, Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ιδιαίτερα έντονη είναι η νυχτερινή ζωή στα ελληνικά νησιά, ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες. Ιδιαίτερα δημοφιλείς προορισμοί για τη νεολαία, αλλά και όσους θέλουν να το «ρίξουν έξω», είναι το Ηράκλειο, τα Χανιά, η Ρόδος, η Σαντορίνη, η Πάρος και ιδιαίτερα η Μύκονος, μια αληθινή Μέκκα του clubbing, γνωστή σε όλο τον κόσμο.