Η Ελλάδα και τα Ελληνικά νησιά είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο για την ξέφρενη νυχτερινή διασκέδαση και τις ρομαντικές νύχτες που ζουν ντόπιοι και επισκέπτες. Υπάρχουν πάρα πολλά night clubs και μπαρ, σε όλη την χώρα.

Η ελληνική νύχτα είναι ιδιαίτερη και αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της τοπικής κουλτούρας. Μια νυχτερινή έξοδος συνήθως αρχίζει με δείπνο σε ταβέρνα ή εστιατόριο και συνεχίζεται είτε με ποτό σε ένα lounge bar ή καφέ σε κάποια καφετέρια, για να τελειώσει η βραδιά σε κάποιο από τα night clubs ή «μπουζούκια», όπου όλοι παρτάρουν τρελά μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες, πολλές φορές μέχρι το επόμενο μεσημέρι.

Σε ότι αφορά τα μπαρ, το καθένα παίζει διαφορετικό είδος μουσικής: ελληνική και διεθνή ποπ, εναλλακτική ροκ, τζαζ, λάτιν, lounge, ambient και πολλά άλλα μουσικά είδη. Τέτοια μπαρ βρίσκονται σε όλη την ηπειρωτική Ελλάδα και στα ελληνικά νησιά, ακόμη και στα πιο απομακρυσμένα σημεία. Επίσης, πολλές καφετέριες μένουν ανοικτές ως αργά και ουσιαστικά μετατρέπονται σε μπαρ από το απόγευμα και μετά. Ανάλογα με τις προτιμήσεις των θαμώνων, δεν κλείνουν πριν τις δύο ή τρεις το πρωί και προσφέρουν ποτά και κοκτέιλ κάτω από τον έναστρο ουρανό. Στα μικρότερα ελληνικά νησιά, που δεν διαθέτουν μεγάλα clubs, η νυχτερινή διασκέδαση περιστρέφεται κυρίως γύρω από τέτοιου είδους μαγαζιά.

Καθώς πολλοί Έλληνες βγαίνουν για να διασκεδάσουν κάθε ημέρα της εβδομάδας, night clubs υπάρχουν σε όλες τις ελληνικές πόλεις, αλλά και τα ελληνικά νησιά και τους κύριους τουριστικούς προορισμούς. Ανοίγουν γύρω στα μεσάνυχτα και μένουν ανοικτά μέχρι τις έξη ή επτά το πρωί. Πολλά από τα clubs στα νησιά, ειδικά στη Μύκονο, την Πάρο, την Ίο, την Κρήτη, την Ρόδο και την Κω, είναι γνωστά σε όλο τον κόσμο και προσκαλούν τους διασημότερους djs για να ντύσουν μουσικά τα πάρτι τους. Η κατανάλωση οινοπνευματωδών είναι ακατάπαυστη στα ελληνικά clubs και στο τέλος της βραδιάς όλοι γλεντούν αγαπημένοι βλέποντας τον ήλιο να ανατέλλει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *